Informatie voor werkgevers

Vind je een lidmaatschap voor je werknemers ook belangrijk en wil je dit stimuleren? Voor werkgevers zijn er twee mogelijkheden om mensen lid te maken van PPINK.

 

Collectief lidmaatschap

Je kunt je pedagogisch professionals in een keer lid maken. Dit heet een ‘collectief lidmaatschap’. Voor dit lidmaatschap maakt PPINK per organisatie een aanbod op maat. De voordelen van een collectief lidmaatschap:

  • kwaliteitsimpuls voor je organisatie; je faciliteert je werknemers om hun vak bij te houden en zich te ontwikkelen volgens de professionele standaard van de beroepsgroep.
  • ondersteuning in de communicatie en implementatie van het PPINK-lidmaatschap
  • ledenservice voor alle vragen van je medewerkers
  • het collectief lidmaatschap kan zonder problemen onbelast vergoed worden en valt buiten de vrije ruimte van de werkkostenregeling

 

Individuele sponsoring

Een andere mogelijkheid is om personeel dat geïnteresseerd is in een lidmaatschap een tegemoetkoming of volledige compensatie van de contributie belastingvrij te vergoeden. Dit noemen we ‘individuele sponsoring’.

Verrekenen

De kosten hoef je niet in mindering te brengen op het budget voor de werkkostenregeling, want de belastingdienst heeft deze contributie uitgezonderd van de WKR (werkkostenregeling). Je eigen accountant kan dit bevestigen. Je kunt de compensatie via de maandelijkse loonbetaling verrekenen.

Check op lidmaatschap

Ieder lid van PPINK krijgt op de eerste dag van iedere maand een digitale factuur voor de contributie van die maand. Het lidmaatschap kan elke maand ingaan en kan twee keer per jaar worden opgezegd: op 1 januari en op 1 juli. Zorg dat je loonadministratie van je medewerkers de digitale factuur van de eerste maand ontvangt en vervolgens de facturen van januari en juli. Zo weet je zeker dat er geen onterechte uitkering plaatsvindt.

Nadere informatie:

Wil je meer informatie over de lidmaatschapmogelijkheden? Stuur een e-mail met je telefoonnummer naar myrte@ppink.nl en we bellen je zsm terug!