Geef nu jouw kandidaat op voor de Verkiezing van PP v/h Jaar en/of Verkiezing Beleidsmw/Coach v/h Jaar!

Hi! Leuk dat je op zoek bent naar meer informatie over de Verkiezing van Pedagogisch Professional en Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar. PPINK organiseert samen met vakblad Kinderopvang de verkiezing voor de 3e keer.

Een verschil met voorgaande jaren: vanaf dit jaar breiden we de verkiezing uit. Sinds een tijdje kunnen Pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches namelijk ook lid worden van PPINK. Alleen maar logisch dus dat deze beroepsgroep ook zijn eigen verkiezing krijgt. Van één verkiezing gaan we dus naar twee verkiezingen!

Wie? Wat? Waar? Wanneer?

Qua procedure en planning lopen de twee verkiezingen gelijk. 

Tot en met 30 mei 2021 kun je een pedagogisch professional of beleidsmw/coach aanmelden (via inschrijfformulier pedagogisch professional en inschrijfformulier pedagogisch beleidsmedewerker/coach). Dit mag gedaan worden door een collega, een leidinggevende of de oudercommissie. Let op: je kunt alleen een collega opgeven als deze er van op de hoogte is en toestemming heeft gegeven. Je leest hier meer over de voorwaarden.

PPINK mailt de kandidaat het toestemmingsformulier en vraagt om een motivatiemail. Deze dienen 12 juni binnen te zijn bij PPINK.

Daarna gaat de vakjury aan de slag met het selecteren van de kandidaten. Eind juni maken we de genomineerden bekend. Van de genomineerden verschijnt een video/vlog. Deze video/vlog kun je t.z.t. zien op www.ppink.nl en www.kinderopvangtotaal.nl/verkiezing.  Ook volgt er nog een kleine opdracht vanuit de jury waarbij de genomineerden kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Als de video’s/vlogs van de genomineerden online staan, kan er door iedereen gestemd worden. Op de Dag van de Pedagogisch Medewerker, 16 september 2021, worden de winnaars bekend gemaakt.

Wat levert de titel je op?

Win je de titel dan ben je een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch professional of beleidsmedewerker/coach. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je geïnterviewd kan worden voor vakbladen of dat je een rol krijgt als spreker of panellid bij een event van PPINK of Kinderopvang(totaal). Ook zijn er volop andere prijzen te winnen. Die onthullen we de komende weken hier en op social media. Houd onze kanalen in de gaten dus!