Wie wordt Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach 2022?

De winnaar is bekend! Lees de uitslag hier!

Anders dan anders

De aanloop naar de titel Pedagogisch Professional van het Jaar liep dit jaar anders dan anders. Eerst verliet een genomineerde het toneel om in het onderwijs te gaan werken. En niet lang daarna ontviel ons een 2e genomineerde door persoonlijke omstandigheden. Gelukkig had de jury bij de overgebleven genomineerde, Debby, van begin af aan een heel goed gevoel. Een topper van een pedagogisch professional die we heel goed de ambassadeursrol zouden zien vervullen. Voor Debby voelde de aanloop naar de titel bij nader inzien niet goed. Debby: “Het is een rare samenloop geweest met de nominatie van pedagogisch medewerker van het jaar. Ik merk aan mezelf dat dit een feestelijke gebeurtenis had moeten zijn die ik niet voel. Ik ben de ouder die mij heeft genomineerd zo dankbaar. Het is fijn om te horen dat je werk gewaardeerd wordt, dat deze moeder weet wat het vak van pedagogisch medewerker inhoudt. Dat ze mijn liefde voor kinderen en het werk ziet. Dat de opvang van haar dochter mede bijdraagt aan het gevoel van een tweede huis, waar groei en bloei op een veilige en pedagogische wijze kan plaatsvinden. Super natuurlijk!! Maar winnaar zijn zonder stemronde, dat voelt niet echt. En echtheid daar draait het om in mijn vak als pedagogisch medewerker. Om die reden trek ik mezelf terug. Ik wil de moeder die mij heeft opgegeven enorm bedanken en alle collega’s, managers en Spring Kinderopvang voor de hulp bij de opname voor het filmpje om mee te dingen naar de nominatie. Ik wil PPINK bedanken dat zij zich inzetten om het vak van pedagogisch medewerker en pedagogisch coach te laten zien aan iedereen. Ik ben enorm trots op ons vakgebied!“

PPINK en Kinderopvangtotaal begrijpen en respecteren deze beslissing. De categorie PP van het Jaar is komen te vervallen bij de Verkiezingseditie 2022.

Uitreiking categorie Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach

Op woensdagavond 14 september 2022 wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in Utrecht. Je kunt de uitreiking live volgen vanaf een uur of 8 via Facebook Live van Kinderopvangtotaal.

Wat levert de titel de winnaar op?

Win je de titel dan ben je een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch beleidsmedewerker/coach. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je geïnterviewd kan worden voor vakbladen of dat je een rol krijgt als spreker of panellid bij een event van PPINK of Kinderopvang(totaal). Ook zijn er volop andere prijzen te winnen:

– Hoofdsponsor WerkendLeren trakteert de winnaar op een Reggio inspiratie studiereis naar het buitenland.

– Sponsor Expertisecentrum Kinderopvang biedt de winnaar de gelegenheid om gratis gebruik te maken van een van hun expertise evenementen.

– Sponsor Kinderopvang Academie schenkt de winnaar het prentenboek ‘Alfabet’ van Charlotte Dematons

– Mede-organisator Kinderopvangtotaal doneert alle genomineerden een half jaar abonnement op hun online platform.

Tot slot geeft PPINK alle genomineerden een jaar lang het PPINK-lidmaatschap cadeau!

Vakjury Verkiezing 2022:

Myrte van Gurp – PPINK

Marike Vroom – Kinderopvangtotaal

Ruben Fukkink – hoogleraar kinderopvang

Emmeline Bijlsma – BK

Loes Ypma – BMK

Floor de Jong – BOinK

Elsbeth Post – Kinderopvang academie

Tuncay Uyanik – ministerie SZW

Daniëlle Schepers – WerkendLeren

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door

en de volgende sponsors:

(WerkendLeren is hoofdsponsor van de verkiezing)