Verkiezing PP én Beleidsmw/Coach van het Jaar – 2021-

Hoera de winnaars zijn bekend. Klik hier voor de uitslag!

Op donderdagavond 16 september vindt tijdens de gratis online PPINK 4daagse finaleshow de feestelijke uitreiking plaats van de verkiezing Pedagogisch Professional en Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021.

In beide categorieën zijn, door onze vakjury, 3 genomineerden gekozen. In de categorie Pedagogisch Professional van het Jaar 2021 zijn dat Denise, Inge en Tessa. Voor Pedagogisch Beleidsmedewerker/Coach van het Jaar 2021: Robin, Tom en Miranda.

Sponsor Werkend Leren maakte in opdracht van PPINK en Kinderopvangtotaal persoonlijke video’s van de genomineerden. Je kunt dus nu bekijken wie wie is en wat ze te bieden hebben.

———Bekijk de video’s hier, kies jouw favoriet en stem!———————

Onze vakjury wenst alle genomineerden heel veel succes tijdens de PPINK 4daagse finaleshow op donderdag 16 september (waar iedereen gratis online bij kan zijn)!


Elsbeth Post, directeur Kinderopvangacademie – Myrte van Gurp, directeur PPINK (juryvoorzitter) – Floor de Jong, beleidsmedewerker BOinK – Marike Vroom, hoofdredacteur kinderopvang – Annerieke Franssen, Ministerie SZW (team kwaliteit) – Asja Godthelp, adjunct directeur BK – Hanneke de Vries, onderwijskundige Werkend Leren, Loes Ypma, voorzitter BMK, Ruben Fukkink, hoogleraar Kinderopvang UvA

Nog even wat aanvullende informatie over de verkiezing dit jaar

Een verschil met voorgaande jaren: vanaf dit jaar breiden we de verkiezing uit. Sinds een tijdje kunnen Pedagogisch beleidsmedewerkers/coaches namelijk ook lid worden van PPINK. Alleen maar logisch dus dat deze beroepsgroep ook zijn eigen verkiezing krijgt. Van één verkiezing gaan we dus naar twee verkiezingen!

Qua procedure en planning lopen de twee verkiezingen gelijk. 

Tot en met 30 mei 2021 kon je een pedagogisch professional of beleidsmw/coach aanmelden. Dit kon alleen gedaan worden door een collega, een leidinggevende of de oudercommissie en (let op) met de toestemming van jouw kandidaat. Je leest hier meer over de voorwaarden.

In juni is de vakjury aan de slag gegaan met het selecteren van de kandidaten en in dit filmpje zie je wie de genomineerden zijn.

Op de Dag van de Pedagogisch Medewerker, 16 september 2021, worden de winnaars bekend gemaakt.

Wat levert de titel je op?

Win je de titel dan ben je een jaar lang ambassadeur van het mooie vak van pedagogisch professional of beleidsmedewerker/coach. Dat houdt bijvoorbeeld in dat je geïnterviewd kan worden voor vakbladen of dat je een rol krijgt als spreker of panellid bij een event van PPINK of Kinderopvang(totaal).

De hoofdprijs voor beide categorieën is een Reggio inspiratie studiereis naar Zweden of Italë in 2022. Deze reis wordt jullie aangeboden door WerkendLeren en Kameleon.

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door: