Een dag aan de slag in de kinderopvang

Welkom bij onze campagne ‘Een dag aan de slag in de kinderopvang’. Ouders, en de personen die verantwoordelijk zijn voor beleid, toezicht en wetenschap achter de kinderopvang worden hierbij gevraagd om een dag(deel) stage te lopen in de kinderopvang. Met deze actie wil PPINK aandacht vragen voor de inhoud én de waarde van het vak van de pedagogisch professional in de kinderopvang.

Vlog 1: Tuncay Uyanik, directeur Kinderopvang ministerie SZW

Directeur Kinderopvang van het ministerie SZW Tuncay Uyanik vlogde als eerste over zijn ervaringen. Hij liep mee met de pedagogisch professionals van kinderopvang 2Zwanen in het Haagse Ypenburg. Uyanik: “Ik wist al dat de pedagogisch professionals belangrijk en ook zwaar werk doen en na deze ochtend ben ik helemaal doordrongen van het belang van hun werk. Het was zo mooi om wat langer de tijd te hebben en te zien hoe de kinderen spelenderwijs van elkaar leren en hoe de pedagogisch professionals de kinderen daarin ondersteunen.”

Bekijk hier de video van Tuncay Uyanik!

 

Vlog 2: Myrte van Gurp, directeur beroepsvereniging PPINK

De tweede vlog die je kunt bekijken is van onze eigen Myrte van Gurp. Zij heeft ruime ervaring in de kinderopvangbranche. Toch was het alweer even geleden dat ze echt meedraaide op de groep. Myrte over haar ervaringen bij kinderopvang Zo aan de Dortmundstraat in Nieuw-Vossemeer: “Met eigen ogen heb ik weer kunnen zien dat kinderopvang vakmanschap is. Het was zo leuk om een dag mee te kijken in het leven van jonge kinderen, en te zien hoe goed pedagogisch professionals inspelen op hun ontwikkeling. Het is belangrijk dat iedereen beseft dat de tijd van louter luiers verschonen en liedjes zingen ver achter ons ligt. Petje af voor alle bevlogen pedagogisch professionals!” 

Bekijk hier de vlog van Myrte Van Gurp!

 

Vlog 3: Willeke Eikmans, directiesecretaris directie Kinderopvang ministerie SZW

Bij het ministerie SZW is Willeke Eikmans directiesecretaris. Zij ondersteunt het managementteam door vergaderingen voor te bereiden, zorgt dat acties en afspraken worden opgevolgd en houdt planningen bij.

Best een verschil met het werk van pedagogisch professional in de kinderopvang! Willeke ging aan de slag bij Kober kinderdagverblijf Betje Beer in Breda. Willeke: “Ik heb een hele leuke middag gehad. Wat me vooral opviel was de rust die op de groep heerste. Eigenlijk ging alles heel natuurlijk en relaxed. De professionals straalden veel rust en geduld uit. Dat was mooi om te zien. We hebben ook goede gesprekken gevoerd waarom ze voor dit werk gekozen hebben, wat ze er leuk aan vinden en wat ze eventueel zouden willen veranderen. Ik heb nu een nóg beter beeld van het beroep.”

Bekijk hier de vlog van Willeke Eikmans!

 

 

———————————————————————————————————————————————

Meer weten over onze campagne? Lees hier ons persbericht.

Wil je je als organisatie aanmelden om een ‘stageplek’ te bieden voor Een dag aan de slag in de kinderopvang? Mail ons via info@ppink.nl