8 okt 2021: Myrte in Clubhouse over ‘Imago kinderopvang’

7 oktober 2021

“Het komt nog te vaak voor dat een stagiair wordt beschouwd als een extra paar handen. Dat is voor de persoon in kwestie natuurlijk niet zo interessant. Je hebt te maken met een pedagogisch professional aan het begin van haar loopbaan, zorg dan ook dat je er samen iets moois van maakt,” aldus PPINK-directeur Myrte van Gurp in vakblad Kinderopvang (20 sept 2021)
Marije Magito, directeur van het Jonge Kind Centrum: “Vooral ook een gemiste kans om de stagiaire echt ruimte te geven zich te ontwikkelen en met input van de werkvloer zich verder als professional te vormen. Je doet niet alleen de stagiaires tekort maar ook jezelf. Laat je be├»nvloeden door dat wat de stagiaire meebrengt en leg dan gelijk weer eens je pedagogisch beleid langs de kritische meetlat. Doen we eigenlijk nog wel wat we zeggen? Stagiaires kunnen hierin zo’n waardevolle bijdrage leveren.”
Marije Magito gaat met Myrte in gesprek over het imago in de kinderopvang.
Luister, praat en denk jij ook mee met ons? Klik op https://buff.ly/3DaQTUl om lid te worden van Clubhouse en/of direct door te gaan naar de room.