Meer zeggenschap = meer vakbekwame pedagogisch professionals!

10 mei 2023

Vandaag vindt in de Tweede Kamer het commissiedebat plaats over de kinderopvang. Minister Karien Van Gennip (Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid) zal antwoord geven op vragen van Tweede Kamerleden.
Uiteraard zal de stelselherziening (en het uitstel hiervan) uitgebreid aan bod komen, en ook het personeelstekort. Je kunt zelf online meekijken en -luisteren via deze link.

PPINK zit op de tribune om niets te hoeven missen. Ook hebben we de betrokken Tweede Kamerleden een pamflet gestuurd waarmee we een oproep doen om zich hard te maken voor meer zeggenschap bij de pedagogisch professional zelf. PPINK is ervan overtuigd dat dit een van de sleutels is om het beroep aantrekkelijker te maken. Er moet meer geluisterd worden naar de mensen op de werkvloer. Zij hebben de expertise. Geef hun meer zeggenschap!

Hoe verder na het debat vandaag?
Voor de zomer zullen we onder pedagogisch professionals een vragenlijst uitzetten over zeggenschap. De resultaten delen we met het ministerie en branchepartijen. In het najaar verschijnt er een brochure over dit onderwerp en zullen we steeds via onze online kanalen ‘good practices’ delen.

Lees er hier meer over!

Hoe is jouw gevoel over deze insteek?
Mail jouw mening/idee├źn naar info@ppink.nl