NJi onderzoekt ‘informele steun’ en heeft jouw hulp nodig!

22 april 2022

Help jij het Nederlands Jeugdinstituut?

————————————————-

 

Beste professionals,

Bij het Nederlands Jeugdinstituut zijn we aan het werk om kennis te verzamelen over de pedagogische basis en hoe we deze kunnen versterken.

Een belangrijk element in die sterke pedagogische basis is ‘INFORMELE STEUN’: de steun die kinderen, jongeren en ouders ervaren in hun eigen sociale netwerk. Bijvoorbeeld de buurman die een oogje op de kinderen houdt als ze buiten spelen, vrienden met wie je opvoedingsissues bespreekt, of andere (groot)ouders die je het gevoel geven dat je er niet alleen voor staat. In de jeugdhulp wordt steeds meer aandacht gegeven aan het versterken van het informele netwerk van gezinnen. Maar we weten nog weinig over de rol die informele steun speelt voor professionals en vrijwilligers in basisvoorzieningen.

We willen daarom graag in gesprek met jullie over de vraag: wat betekent de term ‘informele steun’ voor jou in je werk? Houd jij je in je werk bezig met de steun die kinderen en gezinnen in hun sociale omgeving krijgen of geven?

Onze vraag:

Zou je bereid zijn om met ons in gesprek te gaan over dit onderwerp? Of ken jij professionals/vrijwilligers die dat zouden willen?

Bij vragen of interesse: mail me op m.vanvoorstvanbeest@nji.nl.

Voor dit gesprek komen wij graag op bezoek in jouw werkomgeving. Dit gaan we doen in de maand mei dus bij interesse horen wij dat graag vóór 1 mei 2022.

Alvast bedankt!

Marthe van Voorst van Beest

NJi