PPINK-BOinK geven 20 mei samen Talk over ‘Risicovol spel’

Als kinderen uitdagend of risicovol spelen, gaan zij nieuwe uitdagingen aan, worden ze motorisch vaardiger, zelfverzekerder, socialer en creatiever. Risicovol spel maakt dat kinderen hun grenzen leren kennen én verleggen, risico’s leren inschatten en dat hun zelfredzaamheid toeneemt. Het is dus ontzettend belangrijk voor hun vaardigheden en ontwikkeling!

Ouders en professionals zien dit ook steeds meer in. Maar in de praktijk lopen zij soms wel tegen belemmeringen aan. Hoe ga je om met je eigen ‘angsten’ voor risicovol spel? Hoe richten we onze binnenruimte uitdagend in? Wat als de GGD-inspecteur langskomt en er gebeurt net iets? En hoe werken we als ouders en professionals goed samen om onze kinderen uitdagender te laten spelen?

Daarover gaat deze Talk voor ouders én professionals op 20 mei.

De avond start met een korte presentatie door VeiligheidNL. waarin meer verteld wordt over het belang en de diverse vormen van risicovol spelen. Daarna gaan ouders, pedagogisch professionals, een GGD-inspecteur en Veiligheid.nl met elkaar in gesprek over hun kijk op risicovol spel, hun ervaren dilemma’s en oplossingen daarvoor. Zodat zij deelnemers kunnen informeren én inspireren om meer risicovol te laten spelen.

Want zeg nu zelf, risicovol spelen is toch ook veel leuker voor kinderen?!

Programma:

20:00 – 20:30    Presentatie Zeina Bassa, VeiligheidNL

20:30 – 21:30    Live discussie met panelleden:

Marianne van Etten, pedagogisch professional

Nino Lamping, pedagogisch professional

Nienke van der Schaaf, ouder

Wietske van der Gurp, toezichthouder GGD

Zeina Bassa, VeiligheidNL

 

KLIK HIER OM JE IN TE SCHRIJVEN !