PPINK heeft oplossing voor personeelstekort: pedagogisch robots

29 maart 2023

Maandenlang hebben we bij PPINK keihard gewerkt aan deze uitvinding. Nu is het moment om dit met jullie te delen.

We zijn heel benieuwd naar jullie reacties!
Wil je als pilot-locatie dienen? Geef je op via info@ppink.nl

————————————————————————

Beroepsvereniging PPINK heeft oplossing voor personeelstekort

EERSTE PEDAGOGISCH ROBOTS HALF NOVEMBER VERWACHT

“Je kunt gaan klagen dat er niet genoeg personeel is, maar je kunt ook in oplossingen denken”, aldus Myrte van Gurp, directeur van PPINK, beroepsvereniging voor pedagogisch professionals in kinderopvang. “Als sector moet je mee gaan met je tijd….waarom zou een robot niet het werk van een pedagogisch professional kunnen doen?”

Het personeelstekort in de sector is problematisch. En met het vooruitzicht op gratis kinderopvang in 2025 zal dit probleem alleen maar groeien. Van Gurp: “Als beroepsvereniging komen we dit probleem continu tegen. Hoog tijd om ons te buigen over een oplossing. Extra mensen opleiden is mooi maar kost tijd. We wilden juist op korte termijn een verschil maken. Het vinden van een oplossing bleek makkelijker dan gedacht. In ChatGPT voerden we het probleem in en daar kwam direct de kant-en-klare-oplossing uit: de pedagogisch robot.”

“Mijn team en ik waren meteen razend enthousiast en zijn dezelfde dag nog gaan bellen met Japan. Om een lang verhaal kort te maken: we zijn momenteel de laatste programmeerfoutjes aan het corrigeren (de BSO-robot rapt bijvoorbeeld nog met scheldwoorden en de KDV-uitvoering gooit vieze luiers in de koelkast) maar daarna is het een kwestie van produceren. De eerste pedagogisch robots worden half november verwacht”, vertelt Van Gurp trots.

Specificaties: * Makkelijk op te laden accu die 10,5 uur mee gaat * Gezichtsherkenning en voorbeeldfunctie inbegrepen * Programmeerbaar in mannelijke/vrouwelijke of non-binaire uitvoering.