Verkiezing Pedagogisch Professional van het Jaar

21 september 2017

De 32-jarige Marloes van den Berg uit Den Bosch is 21 september verkozen tot Pedagogisch Professional van het Jaar. De Brabantse ging afgelopen weken met vijf andere medewerkers uit de kinderopvang de strijd aan om de titel te winnen. Haar Facebookfilmpje werd maar liefst 4986 keer geliket en gedeeld en bereikte 50.000 mensen.

Verkiezing

De verkiezing tot Pedagogisch Professional van het Jaar werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door PPINK. De beroepsvereniging, deze zomer opgericht, wil dat meer mensen oog krijgen voor de belangrijke maatschappelijke taak van pedagogisch medewerkers. Daarom doopt de PPINK de Dag van de Leidster (vandaag, 21 september) om tot Dag van de Pedagogisch Professional.

Vanaf 4 september konden mensen via Facebook stemmen op de filmpjes van Marloes en vijf andere kandidaten. De respons bleek overweldigend; in totaal zijn de filmpjes zo’n 100.000 keer bekeken. Sanne Geerts (29) uit Goirle werd tweede met 4765 stemmen. De Tilburgse Mandy Engel (29) behaalde met 851 stemmen de derde plaats.

De filmpjes van Marloes en de andere kandidaten zijn te bekijken via de facebook pagina van PPINK.