Vraag het de coach

In onze rubriek ‘Vraag het de coach’ geven pedagogisch coaches Anna, Carolien en Inge advies op prangende vragen van pedagogisch professionals.

Vlog 6: De kinderen op de groep van pedagogisch professional Gaby hebben moeite met het aangepaste voedingsbeleid waar alle etenswaren met suiker geschrapt zijn. Zelf heeft ze ook bedenkingen bij het beleid. Wat te doen? Coach Inge adviseert!

Vlog 5: Anita geeft aan dat haar organisatie worstelt met de vraag hoe de pedagogisch professionals kinderen op de BSO het beste kunnen begeleiden bij ‘agressievere’ spelletjes (denk aan schietspellen etc). Coach Carolien schiet te hulp met passend advies!

Vlog 4: Tiffany heeft op haar groep een baby die alleen wiegend in slaap komt. Dit vormt een probleem want zoveel individuele aandacht kun je een kindje niet elke keer geven. Coach Anna weet raad. Bekijk haar adviezen in deze vlog.

Vlog 3: Liesbeth vraagt hulp bij een jongetje van 3,5 jaar met gedragsproblemen. Hoe krijg je de ouders aan boord? In de vlog van coach Inge krijg je tips.

Vlog 2: Dyanne merkt dat ze na een ingrijpend incident met een kind op de BSO moeite heeft om kinderen weer vrij te laten spelen. Ze voelt dat ze overbezorgd is en zoekt hulp. Bekijk in de vlog de tips van coach Carolien!

Vlog 1:  Melissa werkt met een nieuwe collega die niet echt openstaat voor andere werkwijzes. Dit zorgt voor stress bij Melissa en de kinderen. Hoe lost ze dit op? Coach Anna weet raad. Bekijk hier de vlog!

 

 

Anna Schilder (genomineerde Coach van het Jaar 2022) is pedagogisch coach, beleidsadviseur en trainer bij Groeisaam en de Verenigde Agrarische Kinderopvang (VAK)

Carolien Libert (winnaar Coach van het Jaar 2022) is stafmedewerker Pedagogiek bij Les Petits in Overveen. Carolien maakte voor PPINK de vlogserie Kijken! Kijken! Kijken! – over de interactie tussen kind en pedagogisch professional.

Inge van Boxmeer (genomineerde Coach van het Jaar 2022) is pedagogisch coach bij Ons Kindbureau in Rosmalen