Diana blogt/vlogt over haar nieuwe studie

24 augustus 2021

Wat zijn we blij met onze nieuwe blogger/vlogger Diana! Sinds ze haar nieuwe deeltijd HBO-opleiding ‘Ad PEP’ is gestart, mogen wij meekijken. Hieronder stelt ze zichzelf  nog even aan je voor en klik hier voor haar laatste blogs en vlogs!

-augustus 2021-

Hallo iedereen!

Daar zit ik dan, achter mijn pc om een stukje te schrijven waarin ik mijzelf voorstel aan jullie, de lezers en volgers van PPINK.

Ik ga jullie vanaf september meenemen in mijn ontdekkingstocht in het studeren. Ik heb gekozen voor een 2 jarige HBO Associate Degree studie. Na die 2 jaar ben ik dan Pedagogisch Educatief Professional.

Ik ben 47 jaar en sta al meer dan 20 jaar met mijn ‘poten in de klei’. Via het kinderdagverblijf (voornamelijk verticale groepen), naar de peuterspeelzaal en zo uiteindelijk op de BSO terecht gekomen. Daarnaast ben ik ook nog echtgenoot, moeder (zoon 20, dochter 13) én heb ik een vrij druk sociaal leven. Kortom, ik vind 24 uur veel te weinig in een dag ?

Veel mensen vragen mij dan ook wat mij bezielt om met een hbo-studie te starten. Ik hoop naast nieuwe kennis opdoen, ook al mijn opgedane kennis met een nieuwe bril te kunnen bekijken. De drijfveer is mijn nieuwsgierigheid en enthousiasme.

Bij mijn medestudenten/klasgenoten en docenten verwacht ik een diversiteit aan ervaring te vinden vanuit de werkvloer om zo middels intervisie ook niet alleen met, maar vooral van elkaar te leren. Dit alles zal ik na 2 jaar studeren weer op de werkvloer kunnen toepassen én kan ik meenemen in mijn persoonlijke bagage.

Mijn weken zullen er vanaf september als volgt uit gaan zien: Op maandag ga ik naar de IPABO. Op dinsdag, donderdag en vrijdag ga ik meer werkleer-ervaring opdoen op de BSO. Daarnaast zal ik 1 ochtend per week dans en voorleesinteractie verzorgen op het kinderdagverblijf. De overige dagen in de week blijven over voor studiemomenten en verslaglegging.

Het gaat een pittige klus zijn; werken en studeren naast een leven met een gezin. En dan te bedenken dat ik al 30 jaar uit de schoolbanken ben!

Ik zal jullie een ongezouten kijkje geven achter de schermen zodra ik begin.

 

Kijken jullie mee?

Tot gauw! Groetjes, Diana