En de PPINK SHOUT OUT gaat naar…

Op de dag van de pedagogisch professional in 2023, lanceerde PPINK vol trots haar nieuwe SHOUT OUT campagne. Elke 3 maanden zetten we hiermee een unieke pedagogisch professional of beleidsmedewerker/coach in het zonnetje. 

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Wendy Jorissen dubbel en dwars aan de beurt voor de SHOUT OUT

‘Wendy is het voorbeeld voor iedere pedagogisch professional. Ze staat altijd vol enthousiasme klaar voor de kids en niks is te gek. Ze heeft veel ervaring en is een kei in haar vak. Dat mag beloond worden!’ Dit schreven de collega’s over Wendy. En… dat ze kinderen altijd haarfijn aanvoelt. En… dat die kinderen altijd graag bij haar in de buurt zijn. En… dat ze voor de kinderen van elke dag een gave dag wil maken. En… dat niks een probleem is. En… dat ze nieuwe situaties met beide handen aangrijpt om daar weer van te leren. En… nou ja zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wendy is gewoon dubbel en dwars aan de beurt voor deze SHOUT OUT!

 

1. Het verrassingsmoment van Wendy

Jammergenoeg hebben we ‘m niet op beeld, de polonaise waarmee de grote verrassing van de SHOUT OUT werd ingeluid. Al zal Wendy ‘m niet gauw vergeten: ‘Wat was ik verrast toen PPINK en mijn collega’s luid zingend in polonaisevorm binnenkwamen. Dit had ik zo niet zien aankomen. Ik was er letterlijk stil van.’ Precies onze bedoeling! Gelukkig is Wendy snel weer zichzelf en informeert ze nieuwsgierig naar de volgende fases van de SHOUT OUT, hardop bedenkend hoe ze die zo orgineel mogelijk kan invullen. Samen met haar BSO-kinderen uiteraard. Het is PPINK duidelijk: Wendy betekent tomeloze energie, enthousiasme én… een heel groot (kinder)hart!

 

2. Wendy’s Q & A

Meer weten over Wendy en haar drijfveren? Lees hier haar verhaal!

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

1e SHOUT OUT van 2024 gaat naar pedagogisch coach Jolanda van Mulken

Vanaf 2002 jaar werkt Jolanda van Mulken al bij De Kinderhaven. De eerste 6 jaar als pedagogisch professional en vanaf 2008 als pedagogisch coach/beleidsmedewerker. Jolanda is een ware rots in de branding die bij elke situatie het juiste advies biedt. Ze is altijd bereid om in te vallen op de groep, tot grote vreugde van de kinderen. Een echte multitasker dus met een aanstekelijk enthousiasme. Jolanda weet iedereen in zijn kracht te zetten en heeft altijd oog voor de driehoek kind-ouder-professional. Ze is een groot voorbeeld voor haar collega’s. Een professional die haar werk eer aan doet.

 

1. Het verrassingsmoment van Jolanda

Ongeloof, verbazing en lichte schrik waren af te lezen op het gezicht van Jolanda van Mulken toen PPINK de vergadering van De Kinderhaven binnenstapte afgelopen december. De 1e SHOUT OUT van 2024 is voor pedagogisch coach Jolanda, samen met het bijbehorende certificaat en de bloemen, taartjes en feesthoedjes. Best even slikken voor iemand die liever bescheiden blijft over haar kwaliteiten. ‘Was de SHOUT OUT voor haar? Hoezo? Ze deed toch gewoon haar werk?’, sputterde ze nog tegen. Het oordeel van haar collega’s was unaniem: ‘Jolanda is een voorbeeld voor vakgenoten. Dat willen we aan heel Nederland laten zien’.

 

PPINK feliciteert Jolanda en De Kinderhaven met de SHOUT OUT. De komende maanden lees je meer over Jolanda op deze pagina en via onze socials!

 

2. Jolanda’s Q & A

Benieuwd naar Jolanda? Lees hier haar verhaal!

 

3. Jolanda geeft inkijkje in haar werk

Een greep uit het werkende leven van Jolanda. Kijk je mee?

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

BSO-professional Fred van Essen pakt de eerste SHOUT OUT

Creatief, origineel, empathisch, aanpakker, multitasker, geduldig, flexibel, grappig… en zo kunnen we nog wel even doorgaan met omschrijvingen van BSO-professional (én kunst en cultuur docent) Fred van Essen. Collega’s bij Xpect Kinderopvang hoefden niet lang na te denken toen ze de oproep van PPINK voor de SHOUT OUT lazen. Fred moest het worden want Fred is favoriet bij iedereen!

1. Het verrassingsmoment van Fred

PPINK ging richting Tilburg om hem nog snel voordat de BSO open ging te verrassen in het bijzijn van zijn collega’s. En een grote verrassing, dat werd het! Een ingelijst certificaat, bloemen, taart, cadeaubon, blije collega’s en veel foto’s. Fred keek zijn ogen uit. En hier houdt het niet mee op. Fred is drie maanden lang onze SHOUT OUT. Dat betekent dat je Fred nog een paar keer gaat tegenkomen op de kanalen van PPINK in de vorm van een interview en een vlog. 

Fred: ‘Deze zag ik ff niet aankomen zeg. Maar ik vind het heel tof om erkenning te krijgen voor mijn werk. Het is de mooiste baan van de wereld. Ik houd van de combinatie creativiteit en kinderen. En ook de combi docent en pedagogisch professional is echt een win-win voor alle partijen.’ 

Wat hij hier precies mee bedoelt, lees je in de volgende post over Fred.

Voor nu feliciteren we Fred (en Xpect Kinderopvang) met deze SHOUT OUT. Geniet ervan!

 

2. Freds Q & A

Benieuwd naar wie Fred is en wat Fred Fred maakt? Lees zijn interview!

3. Freds werkdag

Een greep uit het werkende leven van Fred. In de ochtend bij de kleuters bezig met Sjakkie het Slakkie, in de middag  op de BSO met inspiratie van kunstenaar James Rizzi huisjes verven. Kijk je mee?

 

——————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Werk jij ook met een unieke collega (pedagogisch professional of coach/beleidsmedewerker) die je graag in de spotlights wilt zetten? Via deze link lees je meer over de SHOUT OUT en vind je het aanmeldformulier.